Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
    Какви са батериите, че дистанционното ми се нуждае от смяна, може да те оттърва поне от едната батерия
    Лошото е, че не ги пазя. Иначе се води А27 като размер.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
      Много благодаря колега, оказа се найстина предният капак. Слезнах го проверя (отворих го и затворих) пуснах алармата и до сега гък не е казала. Следващият въпрос ми е как го регулира ?
      Е прекали, много рядко го вдигаш тоя капак :P Вдигай поне да се похвалиш или да скиваш масълцето. А регулировката трябва да е от гумените тампони на който ляга да се навиват и развиват
      145 1.7 16V Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
        ...А регулировката трябва да е от гумените тампони на който ляга да се навиват и развиват
        По-лесно ще регулира бутончето на алармата.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
          По-лесно ще регулира бутончето на алармата.
          Точно, не се изразих правилно. Това направих и аз.
          "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

• Странно ли е че ми се спъна много колата след като сложих зимните гуми. 4 чисто нови са и са малко по-височки от предишните, но ускорението не е същото.
            Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
            146 1.4 - Темпераментната друсалинда
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• Е не би трябвало. Колко са по-големи от старите?
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
                Точно, не се изразих правилно. Това направих и аз.
                Може ли да обясните по-простичко за това бутонче, как се регулира? Не трябва ли да имам упътване на алармата за тази нястройка ? Извинявам се, че съм така любопитен, но предпочитам да си оправа тази аларма а не да слагам друга...

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                  Може ли да обясните по-простичко за това бутонче, как се регулира? Не трябва ли да имам упътване на алармата за тази нястройка ? Извинявам се, че съм така любопитен, но предпочитам да си оправа тази аларма а не да слагам друга...
                  Регулира се по височина Обикновено бутончетата са на резба и могат да се местят нагоре/надолу. Целта е да се задейства чак след отварянето на капака, а не да подава фалшиви сигнали при открехнат капак, или още по-лошо - при неравности и вибрации.
                  В книжката на алармата няма да намериш нищо по въпроса.

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Регулира се по височина Обикновено бутончетата са на резба и могат да се местят нагоре/надолу. Целта е да се задейства чак след отварянето на капака, а не да подава фалшиви сигнали при открехнат капак, или още по-лошо - при неравности и вибрации.
                    В книжката на алармата няма да намериш нищо по въпроса.
                    Значи трябва да разбера каде седи това бутонче и да го врътна малко. Каде евентуално мога да го намеря и ще се справя ли сам?

Comment

• Не е никак сложно. Обикновено се слага някъде на гредата между фаровете.

Comment

• Моето е между фаровете, леко в дясно, представлява една метална "пишчица", около 1-2 см.Както каза и tonov е на резба и трябва да го регулираш. Сигурен съм, че ще се справиш и сам, но ако имаш трудности отиди при първия алармаджия, дето ти се изпречи и за 1 минута си готов.

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Моето е между фаровете, леко в дясно, представлява една метална "пишчица", около 1-2 см.Както каза и tonov е на резба и трябва да го регулираш. Сигурен съм, че ще се справиш и сам, но ако имаш трудности отиди при първия алармаджия, дето ти се изпречи и за 1 минута си готов.
                          Да и моето беше там и се справих и сам нищо, че беше тъмно. Благодаря за съдеиствието на всички!

Comment

• Как се маха тая топка на скоростния лост?

Comment

• С много, ама много яко дърпане. И внимавай да не си строшиш огледалото за задно...

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

С много, ама много яко дърпане. И внимавай да не си строшиш огледалото за задно...
                                ... или да не си избиеш некой зъб (един познат почти си го причини, сваляйки топката от пунтото си )

AR 145 QV '97

Comment

Working...
                                X